facebookgoogle plustwitteremail

Judosta ensimmäinen mitali Kamppailuareenalle

Niko Vainio taisteli itsensä hienosti pronssille miesten -81 kg:n sarjassa judon Alempien vöiden mestaruuskilpailuissa sunnuntaina. Judon Alempien vöiden mestaruuskilpailut pidettiin Vantaalla sunnuntaina 13.3. Kilpailuihin oli ilmoittautunut lähes 200 judokaa ympäri Suomea. Alempien vöiden mestaruuskilpailut on tarkoitellu judokoille, joiden vyöarvo on vähintään 5 kyu ja enintään 4 kyu (keltaisesta oranssiin). Kuristusten ja käsilukkojen käyttö otteluissa on kielletty. Otteluaika on 3 minuuttia.

Nikon neljästä ottelusta ainoa tappio tuli ensimmäisessä matsissa koko sarjan voittajaa vastaan. Niko pääsi kuitenkin jatkamaan kilpailuja keräilyotteluiden kautta (ranskalainen ottelujärjestelmä). Toisessa ottelussa Niko sai vastustajan tiukkaan sidontaan ja voitti näin ollen Ipponilla (10-0) kun ottelua oli kulunut vasta minuutin verran. Myös kolmas ottelu päättyi ennen täyttä aikaa Nikon sidontavoittoon. Pronssiottelussa Niko heitti vastustajan ottelun puolessa välissä polvi-seoinagella wazarin arvoisesti (7 pistettä) ja onnistui pitämään johtoasemansa ottelun loppuun asti.

Kamppailuareenalla on voinut harjoitella judoa reilun vuoden verran. Niko Vainio on ensimmäinen kilpailuhin osallistunut judoka Kamppailuareenalta.

Paljon onnea Niko ja valmentajat!