facebookgoogle plustwitteremail

Hokutoryu Ju-jutsujuniorileiriläiset täyttivät Kamppailuareenan 25.-26.4.2015

Vuosittainen kansallinen juniorileiri järjestettiin Turussa vankalla kokemuksella, sillä ensimmäinen leiri pidettiin jo 1990-luvun alussa. Leiri on noista vuosista laajentunut, ja tällä kertaa tatamia tallasi noin 120 junnua ja 30 junioriohjaajaa eri puolilta Suomea. 

Juniorileirille kokoontuu vuosittain eri vyöasteisia (valkovöisistä sinivöisiin) ja eri-ikäisiä (6 - 14 -vuotiaat) Hokutoruy ju-jutsuharrastajia oppimaan uutta ja tapaamaan muita junnuja sekä tutustumaan Turkuun. Pisimmän matkan leirille matkustivat pietarsaarelaiset ja vaasalaiset. Junnuja ohjaajineen saapui myös Mäntästä, Helsingistä, Lohjalta, Salosta sekä tietysti Turusta.

Leirille pienet taistelijat tulevat pääasiassa treenaamaan ju-jutsua. Tänä vuonna treenien vetäjinä toimivat vaasalaiset Heidi Haanpää (1. dan) ja Kristian Eklund (1. dan). Harjoituksia oli kaksi kertaa päivässä ja vanhimmille junnuille on vielä ekstratreenit. Niissä opittiin vyö- ja ottelutekniikkaa. Treenien ohella ehdittiin tutustumaan myös Turkuun aurinkoisessa säässä. Lauantaina treenien välissä taistelijat tankkasivat treenienergiaa Ravintola Juliniassa ja kartuttivat Turku tietämystään museo Aboa Vetuksessa.

Lapsilla riittää energiaa, joten leirillä on aina vauhtia. Treenien päätteeksi testattiin saunojen ja suihkujen junnukestävyys sekä nautittiin ohjaajien tarjoamaa iltaruokaa ennen illan kohokohtaa: elokuvaa. Suurin osa junnuista vietti yön tatamilla makuupussissa. Sauna näytti tehneen tehtävänsä, sillä junnut sammuivat nopeasti leffan jälkeen ja nukkuivat sikeästi keräten voimia sunnuntain treeneihin.

Sunnuntaina aamun valjetessa tatamilla alkoi tavaroiden pakkaus ja siivous sekä valmistautuminen päivän treeneihin. Aamiainen tarjoiltiin Kamppailuareenalla ja haasteena oli ruokkia kaikki junnut, niin että he jaksaisivat jälleen treenata lounaaseen asti. Treenien alkaessa kaikki junnut järjestyivät riveihin uutta intoa puhkuen.

Junnuleiri on myös junnuohjaajien kohtauspaikka, jossa on hyvä ideoida ja verkostoitua. Junnut ovat haasteellinen ryhmä ohjata, joten uudet leikit ja vinkit tekniikan opettamisen ovat paikallaan. Junnuohjaajien taustat ovat erilaiset ja erityisosaamista löytyy eri aloilta, joten on tärkeää ottaa osaaminen yhteiseen käyttöön.