BRASILIALAINEN JU-JUTSU BJJ - Mattokamppailua maailman huipulla

Brasilialaisessa ju-jutsussa (BJJ) ja lukkopainissa keskitytään maassa käytävään kamppailuun ja maahanvienteihin. Peruskurssilta alkaen harjoitellaan lajin perusteita ja tehdään runsaasti lajiharjoittelua tukevia kehonhallinta- ja kuntoharjoitteita.

Turun ju-jutsuseura edustaa maailmanlaajuista Alliance -tiimiä Fabio "The General" Gurgelin alaisuudessa. Alliance on tällä hetkellä maailman menestynein BJJ tiimi, moninkertainen maailmanmestari sekä henkilökohtaisissa että joukkuekisoissa.

Seurassamme on järjestetty Alliance BJJ:n peruskursseja vuodesta 2001 alkaen. Kamppailuareenalla treenaa ja valmentaa suuri joukko maailman-, Euroopan- ja Suomenmestareita sekä mitalisteja. Salilla vierailevat säännöllisesti myös brasilialaiset maailmanluokan huippuohjaajat. 

Vaikka lajissa on loistavat mahdollisuudet kilpailemiseen, vain osa harrastajistamme kilpailee.  Laji sopii kaiken kokoisille ja kaiken ikäisille, niin naisille kuin miehillekin.

TULE MUKAAN PERUSKURSSILLE

Kamppailuareenalla järjestetään brasilialaisen ju-jutsun peruskursseja useita kertoja vuodessa. Peruskurssi kestää noin kolme kuukautta ja harjoituksia on kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Varusteiksi peruskurssin ensimmäisen viikon ajan riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Tämän jälkeen tarvitaan kuitenkin jo vahvempi BJJ-puku, myös hammassuojien hankinta on suositeltavaa. Varusteita voi hankkia helposti Kamppailuareenalta seuran omasta kaupasta. 

Brasilialaisessa ju-jutsussa on vyöjärjestelmä, jossa vyön väri tummuu oppilaan kehittyessä (valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta). Alliance-seuroissa vöiden saaminen vaatii paljon työtä, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Vöihin kerätään neljä natsaa ennen seuraavan vyön koetta. Ahkerimmilla on mahdollisuus saada valkoiseen vyöhönsä ensimmäinen natsa peruskurssin päätteeksi.

Peruskurssin jälkeen liitytään seuran jäseneksi ja harjoittelu jatkuu väliryhmässä. Väliryhmässä harjoittelevat ne valkovöiset joilla on kolme natsaa tai vähemmän. Väliryhmällä on mahdollisuus treenata BJJ:n lisäksi myös lukkopainia. Osa harjoituksista pidetään yhdessä edistyneempien kanssa.

Peruskurssin jälkeen jatkaessasi harjoittelua voit voimassaolevilla harjoitusmaksuilla osallistua BJJ -treenien lisäksi myös muiden lajiemme peruskursseille ja ne käytyäsi jatkoryhmiin. Myös CombatX! -fysiikkaryhmissä voit käydä ilman lisämaksua.

 

Lisätietoa BJJ:n historiasta >>

Ilmoittaudu peruskurssille

 

facebookgoogle plustwitteremail