JUDO

Judo on vauhdikas laji, joka sisältää heittoja ja erilaisia hallintaotteita (sidontoja, kuristuksia ja lukkoja). Judo kehittää harrastajaansa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Judon periaatteet ovat yhteisen hyvän periaate ja maksimaalisen tehon periaate. Ensimmäinen tarkoittaa käytäntöön sovellettuna huomaavaista käytöstä, toisten kunnioittamista ja huolenpitoa harjoituskavereista ja -yhteisöstä yleensäkin. Jälkimmäinen taas merkitsee sitä, että käytetään kussakin tilanteessa vallitsevat voimat, suunnat ja muut olosuhteet hyväksi mahdollisimman tehokkaasti eikä ryhdytä vastustamaan voimaa voimalla. Tätä voisi kuvaannollisesti verrata siihen, miten purjehtia valjastaa tuulet käyttöönsä.

Judo on maailman harrastetuin kamppailulaji ja se on myös olympialaji. Vaikka lajissa on loistavat mahdollisuudet kilpailemiseen, voi lajia harrastaa kuntoilumielessä. Laji sopii kaiken kokoisille ja kaiken ikäisille, niin naisille kuin miehillekin.

TULE MUKAAN PERUSKURSSILLE

Turun Ju-jutsuseura järjestää Kamppailuareenalla judon peruskursseja vuosittain. Peruskurssi kestää noin kolme kuukautta ja harjoituksia on kahdesti viikossa. Varusteiksi peruskurssin ensimmäisen viikon ajan riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Tämän jälkeen tarvitaan kuitenkin jo vahvempi judogi. Varusteita voi hankkia helposti Kamppailuareenalta seuran omasta kaupasta. 

Judon vyöjärjestelmässä vyön väri tummuu oppilaan kehittyessä (valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea, musta). Jos haluat peruskurssin päätteeksi osallistua keltaisen vyön kokeeseen, tulee sinun liittyä Judoliiton jäseneksi. Liiton jäsenmaksu sisältää vakuutuksen.

Peruskurssin jälkeen jatkaessasi harjoittelua, voit voimassaolevilla harjoitusmaksuilla osallistua judo-treenien lisäksi myös muiden lajiemme peruskursseille maksutta. Myös CombatX! -fysiikkaryhmissä voit käydä ilman lisämaksua.

Ilmoittaudu peruskurssille

 

facebookgoogle plustwitteremail